Колаж Булфото, Нова ТвЦИК взе решение за референдума в Обзор. Централната

...
Колаж Булфото, Нова ТвЦИК взе решение за референдума в Обзор. Централната
Коментари Харесай

ЦИК разпореди да бъде отменен втория референдум в Обзор

Колаж Булфото, Нова Тв

ЦИК взе решение за референдума в Обзор.  Централната изборна комисия е разпоредила на ОИК-Несебър да спре провеждането на референдум за оставането на селата към Обзор в границите на Несебър до окончателното решение на правосъдния спор, оповестява Нова телевизия.

Административен съд – Бургас е издал определение за анулация на контрареферендума против отделянето на селата край Обзор от община Несебър, който общината беше плануван за тази неделя.

Съдът е отменил решението за този втори референдум като незаконосъобразно. Делото е по тъжба на регионалния шеф на Бургас.

До тази обстановка се стигна след провеждането на референдум за отделянето на Обзор и близките села от Община Несебър. Близо две трети от гласувалите в допитването поддържаха настояването да се отделят от община Несебър. В четири от селата – Баня, Емона, Паницово и Козница, жителите обаче гласоподаваха срещу отделянето, а Община Несебър насрочи " контрареферендум " за тяхното връщане в нейните лимити, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР